Poslovno (prodajni) nastop

 

Sreda, 2. 2. 2022 od 13. do 14.30, Zoom (Nina Smole, ANFIMA, razvoj potencialov, d.o.o., trenerka javnega nastopanja, SDI in obvladovanja stresa, certificirana hipnoterapevtka ter organizatorka dogodkov)


Kdo je Nina Smole?
Nina Smole zadnjih 7 let aktivno sodeluje z Anjo Križnik Tomažin, pri kateri se je usposabljala za trenerko javnega in poslovnega nastopanja. Nina izvaja delavnice, individualne treninge ter predavanja javnega in poslovnega nastopanja, obvladovanja stresa, učinkovitega upravljanja časa, komuniciranja z orodji SDI ter komuniciranja s težavnimi sogovorniki. Nina je tudi hipnoterapevtka, kjer s pomočjo hipnoze ljudem pomaga do sprememb na njihovi podzavestni ravni. V hipnoterapijo jo je zapeljala močna želja pomagati ljudem in razvijati njihov skriti potencial.
 
Kaj boste usvojili na predavanju:
 
Udeleženci bodo na predavanju usvojili ključne elemente poslovnega nastopanja, kako izvesti prepričljiv in suveren nastop, jasno artikulacijo in interpretacijo, odpravo motečih mašil, samozavestno in razumljivo komunikacijo, verodostojno govorico telesa, upravljanje s tremo, pravilno strukturiranje sporočila in uspešno pripravo na nastop.  
 
Zelo pomembno je, da smo v svoji komunikaciji in svojih predstavitvah jasni, zanimivi in kredibilni. Dober nastop je poleg strokovnosti, rezultat pripravljenosti, suverenosti in samozavesti – veščin, ki jih lahko do potankosti izpilite s treningi. 

Poslovno (prodajni) nastop
Nina Smole
 
Večinski del našega nastopa predstavlja vizualnost, kar pa ne pomeni zgolj kako oseba izgleda ali kako je oblečena, temveč tudi kakšno energijo oddaja, kakšna je njena govorica telesa, mimika obraza ter kakšen stik s publiko uspe vzpostaviti. Prav tako pomemben del našega nastopa je avditivnost. Močni vidiki nebesedne komunikacije se namreč izražajo prav v kakovosti izrečenega. Najmanjši del našega nastopa torej ostane sporočilu. To pa ne pomeni, da je slednje najmanj pomembno, nasprotno, sporočilo je najbolj pomembno. Treba pa se je zavedati, da če ostala elementa, vizualnost in avditivnost, našega sporočila ne podpreta, naši poslušalci sporočila ne slišijo in pustimo lahko celo napačen vtis. Četrti faktor, ki podpira vse tri elemente, pa je naše stanje duha ali 100 odstotna psihična pripravljenost. Naše misli upravljajo naš glas, telo, tremo, osredotočenost in um.

Telesna govorica je pri nastopanju zelo pomembna. S telesno govorico govorjenje spremenite v pripovedovanje in občinstvu slikate besede. Vaše telo ves čas govori kdo ste, tudi ko ste tiho, zato je zelo pomembno, da je vaša drža odločna in pokončna, da vzpostavljate pristen očesni stik z vašimi poslušalci ter da je gibanje vašega telesa usklajeno z gestikulacijo rok. Kretnje morajo biti pristne, kot tudi sam govorec. 
 
Udeleženci boste po predavanju prejeli gradivo v e-obliki.

Nazaj

Imate projektno idejo in potrebujete pomoč pri naslednjem koraku?

PIŠITE NAM