Računovodstvo in obdavčitev kmečkega gospodinjstva


Sreda, 23. 2. 2022 od 10. do 12.30, Mestna hiša Brežice (Amalija Lukner, prokuristka v podjetju Fiposor d.o.o., davčna svetovalka, z licenco ZDSS ter Davčno izobraževalnega inštituta)

O predavateljici:
 
Amalija Lukner se že vrsto let zraven računovodstva ukvarja še s podjetniškim in davčnim svetovanjem ter sodeluje na različnih seminarjih, posvetih kot predavateljica, predvsem na področju izobraževanja vodenja poslovnih knjig v društvih in zvezah, podjetniških inkubatorjih ipd.

O predavanju:
 
V okviru navedene teme bo predstavljena kmetijska dejavnost, ki jo lahko opravlja kmetija, kot kmečko gospodinjstvo, obdavčitev dohodkov fizičnih oseb, v okviru opravljanja kmetijske ali gozdarske dejavnosti ter možne statusno pravne oblike kmetije. Poleg tega se bodo slušatelji seznanili s pojmi pri opravljanju osnovne kmetijske in gozdarske dejavnosti, katastrskem dohodku, posebnostih pri načinu ugotavljanja davčne osnove iz dohodka iz OKGD, oprostitvi dohodnine od KD, olajšavah za investiranje v OKGD, o primerih obdavčitve kmečkega gospodinjstva po različnih organizacijskih oblikah, o možnosti opravljanja dopolnilnih dejavnosti na kmetiji, o možni zaposlitvi na kmetiji, izdajanje računov kmetije ob prodaji pridelkov in storitev, pomenu identifikacije DDV za kmetijo.
 
Računovodstvo in obdavčitev kmečkega gospodinjstva
Amalija Lukner

 
Obravnavali bomo tudi register kmetijskih gospodarstev (GERK), pravico do uporabe zemljišč kmetijskega gospodarstva, akontacijo dohodnine iz OKGD od KD in pavšalne ocene dohodka za panj, druge kmetijske dejavnosti za vpis v register , pravico kmetije do uveljavljanja pavšalnega nadomestila ter pogoje za pridobitev dovoljenja za uveljavitev pravice pavšalnega nadomestila.
 
Udeleženci boste po predavanju prejeli gradivo v fizični obliki.

 Prijave so možne do zapolnitve prostih mest v predavalnici. Po predavanju sledi predstavitev lokalnih izdelkov iz Mestne hiše Brežice. Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Za udeležbo na dogodku je potrebno upoštevati veljavne vladne odloke, ki določajo ukrepe za preprečevanje prenosa in širjenja virusa SARS-CoV-2. 

Nazaj

Imate projektno idejo in potrebujete pomoč pri naslednjem koraku?

PIŠITE NAM