Razvoj kadrov, kompetenčni model in upravljanje s talenti

 

Sreda, 9. 2. 2022 od 13. do 14.30, Zoom (Nataša Hudelja, HRM Business d.o.o., direktorica in vodja projektov)


Kdo je Nataša Hudelja?

Nataša Hudelja ima več kot 20 let mednarodnih izkušenj na področju kadrovanja, specializirana je na področju internega komuniciranja in PR-ja ter dvosmerne komunikacije kot ene izmed temeljev za spodbujanje kreativnosti in inovativnosti ter učinkovitih in produktivnih odnosov. Je svetovalka za samovodenje in vodenje po RT s TI in vodja projektov na področju razvoja kadrov za domača in tuja podjetja.

 

 

O predavanju: 
 

Predavanje bo sestavljeno iz treh področij, ki se medsebojno dopolnjujejo in tvorijo celovit pristop za prepoznavanje in načrtovanje razvoja kadrov. Seznanili se bomo s temeljnimi koraki, na katerih lahko zgradite svoj model razvoja kadrov.

Pomembno je narediti pregled stanja, postaviti vizijo in cilje in nato načrtovati aktivnosti za zapolnitev vrzeli. Šteje samo to, kar deluje za vas in za vaše podjetje.
 

Sliši se enostavno in tudi je, če začnete takoj in s koraki v pravo smer. Ravno to je tisto, kar se bomo na predavanju naučili. RAZVOJ KADROV
Strategija razvoja kadrov temelji na dobri analizi stanja v podjetju ter primerjavi z naprednimi in uspešnimi modeli po svetu. Strategija razvoja kadrov podpira strategijo razvoja in vizijo podjetja. Če podjetje tega še nima ali je potrebna osvežitev, jo pripravimo skupaj z vodstvom. Razvoj kadrov se začne s kvalitetnim rekrutiranjem in se nanaša na področja izobraževanj in usposabljanj, na delovno uspešnost in motivacijo ter na napredovanja in nagrajevanja. Z obdobnim razvojnim pogovorom zaokrožimo pregled stanja in določimo cilje za naprej.
 
KOMPETENČNI MODEL
Kompetenčni model je orodje za prepoznavanje vrzeli med trenutnim stanjem razvitosti kompetenc in zahtevanim. Kompetence postavimo skupaj z vami zato, da pokrijemo vsa področja ob upoštevanju strategije nadaljnjega razvoja podjetja, razvoja kadrov in njegove vizije. Ker se vsak lahko drugače oceni, kot ga vidijo drugi, izvedemo ocenjevanje po metodi 360 stopinj. Sledi analiza, razlaga povratnih informacij ter intervju. Kot sklepni korak je priprava plana izobraževanj. Češnja na torti pa so individualni razvojni in karierni načrti za ključne kadre in potenciale.
 
UPRAVLJANJE S TALENTI
Pri razvoju kadrov je izredno pomembno tudi poznavanje upravljanja s talenti. Zaposlene z večjim potencialom za razvoj svojih talentov moramo čimprej prepoznati in z njimi načrtno delati. Če opravimo kvalitetno selekcijo kadra smo že na dobri poti, da bomo razvili odlične talente v smeri, ki je za podjetje potrebna. Na ta način so zadovoljni zaposleni, delodajalci in stranke, ker pri vas kupujejo kvalitetne izdelke ali storitve. Potenciale pri upravljanju s talenti prepoznavamo z orodjem in intervjuji. Že zaposlene pa poleg tega še preko kazalnikov uspešnosti in timskega dela. Na podlagi poglobljene analize merjenja potencialov izdelamo predlog razvojnih aktivnosti, izobraževanja in coachinge.
 
ZMANJŠAJTE TVEGANJE ODHODA DOBRIH KADROV
Lahko izmerimo odmik od tveganja, da nas dober zaposleni zapusti. Prepoznamo možne razloge za odpoved in se o tem že prej pogovorimo, preden je prepozno. Velikokrat je tako, da ravno najboljši zaposleni ne jamrajo in ne kažejo nobenih očitnih znakov nezadovoljstva. Pridno se trudijo delati do konca, potem pa nas presenetijo z odpovedjo, ko se ne da več kaj veliko narediti. Z našim orodjem lahko izmerite možnosti odpovedi in se tako pravočasno pogovorite s kadrom, ki je za vas ključnega pomena.
 
 
Udeleženci boste po predavanju prejeli gradivo v e-obliki.

Nazaj

Imate projektno idejo in potrebujete pomoč pri naslednjem koraku?

PIŠITE NAM