Logatčani na podjetniški ekskurziji v Brežicah
 
Območna obrtno-podjetniška zbornica Logatec, je v okviru projekta SPOT svetovanje – Izmenjava dobrih praks, organizirala za podjetnike enodnevno strokovno ekskurzijo v občino Brežice. Tako je na lep sončen jesenski dan ekipa podjetnikov iz Logatca, katere del so bili tudi predstavniki logaške Občine in Upravne enote, podrobneje spoznala našo občino; občino, ki ima izjemen geostrateški potencial, saj gre za obmejno in prometno dobro razvito področje, katerega predstavlja kar nekaj uspešnih in inovativnih podjetij. Udeleženci ekskurzije so v sklopu programa, ki ga je pripravil Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, spoznali nekaj teh navdihujočih lokalnih podjetniških zgodb.

Ob prihodu v Brežice je Logatčane v Mestni hiši najprej pozdravila direktorica Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, ga. Matejka Gerjevič, sledil je sprejem župana Občine Brežice, g. Ivana Molana, ki jim je predstavil našo občino in zaželel prijetno počutje. Goste je pozdravil tudi predsednik brežiške obrtno-podjetniške zbornice, g. Janko Hrastovšek, ki je predstavil domačo območno zbornico, njeno delovanje, dobro sodelovanje zbornice s pomembnimi lokalnimi institucijami, ki tudi nudijo podporo lokalnemu podjetništvu, torej z Občino Brežice in Zavodom za podjetništvo, turizem in mladino Brežice ter se še dotaknil zborničnega čezmejnega sodelovanja. Na čezmejno sodelovanje se je nadovezala še predstavnica krške območne zbornice, ki je prisotnim tudi namenila nekaj besed. Predsednik logaške obrtno-podjetniške zbornice, g. Bogdan Oblak, se je gostiteljem zahvalil za lep sprejem in dobrodošlico.

Logatčani na podjetniški ekskurziji v BrežicahLogatčani na podjetniški ekskurziji v BrežicahLogatčani na podjetniški ekskurziji v Brežicah

Lokalno podjetniško okolje so udeleženci ekskurzije spoznali z ogledom podjetij INO Brežice d.o.o., industrijska oprema, SOLTEC d.o.o., Reset pivovarna d.o.o. ter HESS, d.o.o. Pred zaključkom v Gadovi Peči, pa je direktorica Posavskega muzeja, ga. Alenka Černelič Krošelj prisotnim predstavila še zgodovino Brežic in jih popeljala po brežiškem gradu.

Logatčani na podjetniški ekskurziji v BrežicahLogatčani na podjetniški ekskurziji v BrežicahLogatčani na podjetniški ekskurziji v BrežicahLogatčani na podjetniški ekskurziji v BrežicahLogatčani na podjetniški ekskurziji v BrežicahLogatčani na podjetniški ekskurziji v BrežicahLogatčani na podjetniški ekskurziji v BrežicahLogatčani na podjetniški ekskurziji v BrežicahLogatčani na podjetniški ekskurziji v Brežicah

Vir: ZPTM in OOZB
Foto: Slavica Kostevc, Dejan Šraml

Imate projektno idejo in potrebujete pomoč pri naslednjem koraku?

PIŠITE NAM