Jesenska podjetniška usposabljanja v Brežicah

Foto utrinki

Nazaj

Podjetniški utrinki

V Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice smo v oktobru organizirali serijo izobraževalnih dogodkov, ki so udeležencem ponudili priložnost za pridobivanje novih znanj ter spodbudo za razvoj svojih podjetniških idej in inovacij.

V okviru 13. Dnevov podjetniških priložnosti – Modul II smo 2. in 12. oktobra 2023 izvedli dve delavnici na temo Oblikovanja in trženja izdelkov ter storitev v turizmu. Delavnici sta bili izvedeni v sodelovanju s podjetjem ProVITAL d.o.o., in sicer z uglednimi predavatelji, kot so doc. dr. Jana Vilman, Franci Jezeršek, Ilona Stermecki, mag. mark. in prod. Udeležencem so predstavili ključne vidike oblikovanja in trženja turističnih produktov, s posebnim poudarkom na oblikovanju izdelkov, gostinskih storitev in doživetij. Udeleženci so dobili vpogled v načine oblikovanja izdelkov, ki zadovoljujejo potrebe strank, zagotavljanje visoke kakovosti ter oblikovanje izdelkov in storitev, ki odražajo bogato tradicijo, kulturo in zgodovino lokalne skupnosti. Pomemben poudarek je bil tudi na ohranjanju avtentičnosti ter uporabi zgodovinskega konteksta kot učinkovitega orodja za razvoj in trženje izdelkov in storitev. Ponudniki so se seznanili tudi z možnostmi povezovanja različnih ponudnikov, kar je ključno za dvig turističnih produktov na višjo raven. Delavnice so vključevale tudi praktično delo v skupinah, kjer so udeleženci oblikovali načrt trženja konkretnega turističnega produkta.

Z namenom spodbujanja inovativnosti ter podpore podjetjem in posameznikom pri razvoju in trženju podjetniških idej in inovacij smo 16. in 18. oktobra 2023 organizirali dvodnevno delavnico Razvoj inovativnih produktov in lansiranje inovacij na trg. Delavnico je vodil Matija Goljar, eden izmed soustvarjalcev ekosistema podjetništva za mlade v Sloveniji. Udeleženci so pridobili dragocena znanja o kreativnem razmišljanju, generiranju idej, testiranju ter strategijah za uspešno lansiranje in promocijo svojih izdelkov in storitev. Delavnici sta bili izvedeni v sproščenem vzdušju, kar je pripomoglo k temu, da so si udeleženci lažje zapomnili vse dobre zgodbe in lekcije, ki jih je z njimi delil priljubljeni predavatelj.

Vse delavnice so bile za udeležence brezplačne in so bile izvedene v okviru aktivnosti projekta JR podporno okolje 2023, ki je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Podjetniški utrinki
Podjetniški utrinki
Podjetniški utrinki
Podjetniški utrinki
Podjetniški utrinki
Podjetniški utrinki
Podjetniški utrinki
Podjetniški utrinki
Podjetniški utrinki
Podjetniški utrinki
Podjetniški utrinki
Podjetniški utrinki

Kontakt