Zgodbe

Uspešne lokalne podjetniške zgodbe

huda.

huda.pizza

Zgodba o hudi. iz starega mestnega jedra Brežic

Konec leta 2023 smo obiskali najbolj hudo. pizzo v Brežicah. Tisto hudo., ki pomembno osvetljuje   staro mestno jedro Brežic. Hudo., ki ni samo pizza. Je vino. Je muzika. In je doživetje. Zdaj je odprta skoraj vse dni v tednu. 

Družinska tradicija pečarstva družine Mikelj

Družinska tradicija pečarstva družine Mikelj

Pečarstvo Megamik že četrt stoletja združuje izkušnje in novosti na področju gradnje ogrevalnih naprav in pečarstva. Pred izvedbo strokovno svetuje in ureja ustrezno nabavo materialov. Poleg gradnje peči ponuja tudi koncept hiše, ki ga lahko ekskluzivno prilagodi investorjevim zahtevam in njegovim življenskim potrebam. Posebna pozornost je posvečena izboru naravnih materialov, ki so kompatibilni med seboj, enako sprejemajo vlago in jo oddajajo. Tak način gradnje pomeni, da hiša naravno “diha”, klima v hiši pa je prijetna v vseh letnih časih. Tako grajena hiša nima negativnih sevanj, zato omogoča prijetno bivanje, ustvarjalno ozračje in odlično počutje. 

M plus 2000 - Vaš dom naj bo odraz vaših želja

M plus 2000 - Vaš dom naj bo odraz vaših želja

So slovensko podjetje, ustanovljeno leta 1999, od leta 2005 jih najdete v mestu Brežice, kjer vas vabijo v svoj salon, ki se razprostira na okvirno 1000 m2. V večini ponujajo vse slovenske dobavitelje. Na voljo imajo otroške sobe, mladinske sobe, spalnice, kuhinje, dnevne sobe, jedilnice, predsobe in pisarniško pohištvo.

Gnetko - pripomoček za razvoj fino motorike

Gnetko - pripomoček za razvoj fino motorike

Plastelin. Odličen material za domišljijsko igro, vsi smo se igrali z njim. Petra Zajec pa je šla korak dlje in v svojem podjetju LIBERI, ustvarila blagovno znamko GNETKO, domači plastelin. Ta je izdelan izključno iz naravnih sestavin, ki so užitne, tako da otroku ne morejo škoditi, vseeno pa je namenjen le igranju in oblikovanju. Plastelin vsebuje gluten. Je zelo mehak in ima dolgi rok trajanja, če ga hranite primerno zaprtega. Če ga kdaj pozabite zapreti, nič hudega! Dodajte mu malo vroče vode, dobro pregnetite in spet bo kot nov. Na zraku pa se zmes po nekaj dneh strdi.

Pivovarski razmah tudi v Brežicah

Pivovarski razmah tudi v Brežicah

Pivo. Silno priljubljena žlahtna tekočina, ki se z vinom in medico kosa za najstarejšo alkoholno pijačo na svetu. Zgodovina nas uči, da so ga varili že več tisoč let pred našim štetjem in da so njega polne vrčke nagibali že delavci v Egiptu med gradnjo slavne piramide v Gizi. Vsak od njih je na dan prejel od štiri do pet litrov piva, pa ne samo za osvežilo, ampak predvsem kot obrok, da je zmogel težaško delo. Ta starodavna pijača doživlja novo rojstvo predvsem zaradi preporoda in razcveta mikropivovarstva o osemdesetih letih prejšnjega stoletja, hja, kje drugje kot v ZDA. Kot marsikaj drugega je ta val prišel s časovnim zamikom tudi k nam. Skupaj z izrazom craft, zato govorimo o craft pivu in craft pivovarnah.

Kontakt