Novice

Utrinki s 13. Dnevov podjetniških priložnosti

Teritorialna kolektivna blagovna znamka s primeri dobrih praks in podelitev certifikatov kakovosti »Brežice Izbrano/Brežice Selection«

31. marec 2023

29. marca 2023 sta nam predavatelja dr. Janez Bogataj in dr. Jana Vilman predstavila sistem teritorialne kolektivne blagovne znamke po modelu Izvorno slovensko, kot dober primer krožnega gospodarstva. Gostili smo tudi Carmen Klepej iz KŠTM Sevnica, ki nam je predstavila teritorialno kolektivno blagovno znamko Sevnica Premium, razvoj certificiranega ponudnika pa nam je iz prve roke predstavila Barbara Zakrajšek iz Kmetije Zakrajšek, ki je certifikat TKBZ »Sevnica Premium« pridobila leta 2019. 

Vzpostavljanje kolektivne blagovne znamke v destinaciji Čatež in Brežice

9. januar 2023

Z namenom povezovanja pridelovalcev ustreznih prehranskih izdelkov ter izdelkov umetnostne in domače obrti, gostinsko turističnih storitev in ponudbe nastanitev in bivanja ter drugih vsebin v destinaciji Čatež in Brežice, začenjamo z gradnjo kolektivne blagovne znamke našega območja.

Logatčani na podjetniški ekskurziji v Brežicah

9. januar 2023

Območna obrtno-podjetniška zbornica Logatec, je v okviru projekta SPOT svetovanje – Izmenjava dobrih praks, organizirala za podjetnike enodnevno strokovno ekskurzijo v občino Brežice. Tako je na lep sončen jesenski dan ekipa podjetnikov iz Logatca, katere del so bili tudi predstavniki logaške Občine in Upravne enote, podrobneje spoznala našo občino; občino, ki ima izjemen geostrateški potencial, saj gre za obmejno in prometno dobro razvito področje, katerega predstavlja kar nekaj uspešnih in inovativnih podjetij. Udeleženci ekskurzije so v sklopu programa, ki ga je pripravil Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, spoznali nekaj teh navdihujočih lokalnih podjetniških zgodb.

Obdarovanje v prazničnem decembru

22. november 2022

Bliža se veseli december, mesec, ki je hkrati tudi čas, ko za vaše poslovne partnerje pripravite poslovna darila. Že imate idejo, s čim jih boste presenetili letos? Boste izvirni? 

Z namenom podpore uspešnih lokalnih podjetij, kmetij in rokodelcev vas vabimo, da idejo za letošnje obdarovanje dobite v trgovini Mestne hiše Brežice, v starem mestnem jedru, kjer vas na policah trgovine in vinoteke pričakuje pester nabor lokalnih izdelkov.

Karierni sejem in mreženje lokalnih podjetnikov

29. september 2022

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice je dne 29. 9. 2022 v večnamenski dvorani Mladinskega centra Brežice organiziral KARIERNI SEJEM in popoldansko MREŽENJE LOKALNIH PODJETNIKOV.

Hostel Brežice pridobil HI QS

9. maj 2019

Destinacija Čatež&Brežice je maja 2019 prejela srebrni znak Slovenia Green Destination. Poleg destinacij lahko trajnostni znak pridobijo tudi ponudniki gostinskih in namestitvenih obratov, ki gostom omogočajo, da z izbiro certificiranega ponudnika neposredno pripomorejo k varovanju okolja.

  • Občina Brežice

Stopite v stik

Podjetniški center Brežice
Gubčeva 10a
8250 Brežice

+386 590 83 794