13. dnevi podjetniških priložnosti – Modul 1

Izzivi in priložnosti krožnega gospodarstva

Circular Change, Institut za krožno gospodarstvo / Predavatelja: Lucija Marovt in Ram Dušić Hren

Nazaj

sreda, 22. marec 2023, 15.0018.00

Mestna hiša Brežice
13. dnevi podjetniških priložnosti – Modul 1

ABC krožnega gospodarstva, izzivi in priložnosti za domača podjetja in podjetnike, primeri dobrih praks, moderirano delo v skupinah - iskanje poslovnih priložnosti v praksi in diskusija.

Krožno gospodarstvo je tema, ki iz leta v leto bolj preveva tako podjetniški kot odločevalski parket. Ne le, da je globalno ta prehod nujen za zagotavljanje mirne in zdrave prihodnosti, ampak tudi za podjetja in podjetnike predstavlja dolgoročno najbolj učinkovit način gospodarjenja. V luči hitrega razvoja trga podjetjem predstavlja priložnost za inovacije, višjo dodano vrednost in konkurenčno prednost. Ta delavnica bo vam, podjetnikom, na zelo praktičen način pomagala prepoznati priložnosti, kjer lahko tudi vi z inovativnimi pristopi zagotovite boljšo prihodnost tako za vaše podjetje kot tudi za okolico.

Praktično usposabljanje z interaktivno delavnico bo razdeljeno na dva sklopa. 

Prvi sklop usposabljanja je namenjen usposabljanju podjetnikov, potencialnih podjetnikov, in sicer na temo krožnega gospodarstva in podjetniških priložnosti, skupaj s predstavitvijo podjetniških priložnosti, ki jih krožno gospodarstvo prinaša s sabo. 

Drugi sklop usposabljanja bo interaktiven. Udeleženci bodo v skupinah iskali priložnosti znotraj krožnega gospodarstva, konkretno, na primeru svojega podjetja. 

Obvezna prijava na delavnico: info@pcbrezice.si

 

Program usposabljanja:

  1. ABC krožnega gospodarstva
  2. Izzivi in priložnosti za domača podjetja in podjetnike
  3. Primeri dobrih praks
  4. Moderirano delo v skupinah - iskanje poslovnih priložnosti v praksi
  5. Diskusija, sinteza naučenega in zaključek

O predavateljih:

Lucija Marovt je univerzitetna diplomirana komunikologinja, ki ima 20 let izkušenj na področju komunikacijske dejavnosti, specializirana je za vzpostavljanje trajnostnih in krožnih praks ter vključevanje in izobraževanje deležnikov. Svojo profesionalno pot je začela v grafičnem podjetju Cetis d.d. kot strokovna sodelavka za komuniciranje, odgovorna za korporativno komuniciranje ter načrtovanje marketinško-komunikacijskih dejavnosti. Zatem je v agenciji Pristop vodila različne komunikacijske projekte za naročnike iz javnega in zasebnega sektorja. Leta 2003 se je zaposlila v specializirani agenciji Consensus, d.o.o. za komunikacijsko podporo okoljskim vsebinam in projektom. Leta 2013 se je pridružila svetovalnem podjetju Alianta d.o.o., v kateri so razvijali in koordinirali trajnostne in razvojne projekte na mednarodni in regionalni ravni. Od leta 2014 je samostojna svetovalka za komunikacijsko delovanje in vključevanje deležnikov v trajnostne in krožne projekte. Sodeluje v več nacionalnih in mednarodnih mrežah. Kot članica ekipe Circular Change, inštituta za krožno gospodarstvo, sodeluje pri snovanju krožnih strategij in projektov ter njihovi implementaciji. Med njenimi naročniki so tudi majhna in srednja podjetja. Več kot 10 let deluje v programu Ekošola, največji mreži za vzgojo in izobraževanje za trajnostni razvoj na svetu in v Sloveniji, kjer na osnovi primerov iz prakse razvija ozaveščevalne vsebine in projekte za mentorje in mlade (od vrtca do fakultete). Je nacionalna koordinatorica za fakultete (FEE Eco-Campus) v Sloveniji in koordinatorica komplementarnega programa Mladi poročevalci za okolje v Sloveniji.

Ram Dušić Hren je magister fizike, ki je na svoji karierni poti hodil skozi akademsko raziskovalno dejavnost, skozi tehnološke startupe in podjetništvo, pa tudi skozi eno največjih svetovnih tehnoloških korporacij. Skozi svojo kariero je facilitiral ogromno inovacijskih delavnic in procesov razvoja novih poslovnih modelov, produktov in storitev. V zadnjih letih svoje izkušnje na področju inovacij združuje s svojo dolgoletno strastjo do trajnostnega razvoja in sistemskega reševanja izzivov. Podjetjem pomaga do bolj trajnostnih poslovnih modelov, strategij in kompetenc, ki so za to potrebne. Je tudi izkušen predavatelj in facilitator. Na redni bazi izvaja delavnice za podjetja in ostale deležnike. Predaval je tudi na velikih mednarodnih konferencah in 2 podjetniških/investitorskih dogodkih. Bil je tudi soustanovitelj organizacije za izobraževanja na področju predavateljstva in komunikacije.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT, Javna agencija.

  • Republika Slovenija
  • EU - Regionalni razvoj
  • Spirit Slovenija
  • SPOT

Kontakt