13. dnevi podjetniških priložnosti – Modul 1

Primer dobre prakse teritorialne kolektivne blagovne znamke in razvoj certificiranega ponudnika

Annemarie Culetto, KŠTM Sevnica in Barbara Zakrajšek, Kmetija Zakrajšek

sreda, 29. 3. 2023, 16.00–17.00, Mestna hiša Brežice

Lastnik TKBZ Sevnica Premium je Občina Sevnica, nosilec pa KŠTM Sevnica. Od leta 2020 je v vlogi koordinatorke za TKBZ Sevnica Premium Annemarie Culetto, svetovalka za turizem, sicer diplomirana etnologinja in kulturna antropologinja, kateri delo s ponudniki predstavlja poseben izziv in veselje.PrijaveObvezna prijava na delavnico: info@pcbrezice.si

Kmetija Zakrajšek je certifikat TKBZ »Sevnica Premium« pridobila leta 2019. Predstavili nam bodo, kaj jim je prinesla pridobitev certifikata in kako so kot kmetija rastli po pridobitvi certifikata. Na kmetiji se ukvarjajo z govedorejo in poljedelstvom. Pridelujejo različne vrste žit, značilnih za to območje: ajdo, ječmen, piro, koruzo. Nova pridobitev na kmetiji je lasten mlin na kamen. S takim načinom mletja v moki ohranijo veliko vitaminov, mineralov in beljakovin. Pri njih dobite tudi različne vrste zdrobov in kaše. Družini Zakrajšek je mlinarstvo v veselje in upravičeno so ponosni na prispevek h kakovosti lokalne ponudbe.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT, Javna agencija.

  • Občina Brežice

Stopite v stik

Podjetniški center Brežice
Gubčeva 10a
8250 Brežice

+386 590 83 794