13. dnevi podjetniških priložnosti – Modul 1

Teritorialna kolektivna blagovna znamka po modelu Izvorno slovensko kot dober primer krožnega gospodarstva

dr. Janez Bogataj in dr. Jana Vilman

sreda, 29. 3. 2023, 15.00–16.00, Mestna hiša Brežice

Proizvajalci, združeni pod enotnim sistemom prodaje in trženja, običajno dosegajo večjo prepoznavnost, jasen namen, zaščito in dodano vrednost, stroški skupnega poslovanja pa so lahko ovira še predvsem v začetni fazi. 

Prednost za ponudnike se zagotovo kaže v skupnem usposabljanju in izmenjavi znanja na področju trženja in komuniciranja. Bistveno pa je, da se lahko te aktivnosti financira iz programov razvoja podeželja in morebitnih drugih sredstev Evropske unije prav zaradi pozitivnih socialnih in ne le podeželskih vplivov.PrijaveObvezna prijava na delavnico: info@pcbrezice.si

Dr. Janez Bogataj je doktor etnoloških znanosti, univerzitetni profesor zgodovine umetnosti, publicist in predsednik ocenjevalne komisije mreže TKBZ po modelu Izvorno slovensko. Je avtor ali soavtor preko 70 knjig. Sicer se ukvarja z gastronomijo slovenskih pokrajin. Leta 2003 je prejel Murkovo nagrado za življenjsko delo, leta 2015 ga je z Redom za zasluge Republike Slovenije odlikoval predsednik države.

Dr. Jana Vilman je specialistka za design management turističnih destinacij in razvoj skupnosti preko certifikacijske sheme Izvorno slovensko, katera je ustanoviteljica kolektivnih blagovnih znamk. Jana je oseba, ki se skriva za upravljanjem podobe destinacije Bohinj in znamke Bohinjsko/from Bohinj ter mnogimi vizualnimi podobami TKBZ po Sloveniji. Deluje na področju razvoja visokokakovostnih izdelkov in storitev z lokalno istovetnostjo.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT, Javna agencija.

  • Občina Brežice

Stopite v stik

Podjetniški center Brežice
Gubčeva 10a
8250 Brežice

+386 590 83 794